NİLÜFERLER YARARINA "ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR “ TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ
‘ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR’ TİYATRO OYUNU
“NİLÜFERLER YETİŞİYOR EĞİTİME DESTEK FONU” İÇİN
SAHNELENDİ
31 Mayıs 2022 tarihinde Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) ‘Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu” yararına “Anlatılan Senin Hikayendir” tiyatro oyunu Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Levent Üzümcü ve Cengiz Toraman’ın birlikte sahne aldığı tiyatro oyununa GGYD üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik öncesi yaptığı konuşmada Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu Başkan M. Nezih Allıoğlu, “Dernek olarak en hassas olduğumuz, en önem verdiğimiz görev ve sorumluluklardan biri de eğitim. Eğitime yapılan her yatırım daha aydınlık, güçlü ve refah bir gelecek demek. Bundan tam 10 yıl önce 2012 yılında bir şehit çocuğuna eğitim desteği sağlanması ile başlayan ‘Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’ kapsamında bugüne kadar 100’den fazla öğrenciye destek olduk” dedi.
Bu kapsamda eğitime erişimde zorlanan tek bir öğrenci kalmayana kadar geliri, doğrudan ‘Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’na aktarılmak üzere etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirten M. Allıoğlu, “Bugünkü tiyatro etkinliğimize sizlerin yoğun ilgisini görmekten çok mutluyuz. Sizlerin huzurunda kıymetli tiyatro sanatçılarımız Levent Üzümcü ve Cengiz Toraman’a ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin geliri üniversite öğrencileri için oluşturulan fona aktarılmak üzere organize ettiği tiyatro gösterimine Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezimizde ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.
“COVID-19 sürecinde de destek devam etti”
‘Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’, kendi imkanları ile okumakta zorluk çeken başarılı üniversiteli kız öğrencilere burs vermek amacıyla oluşturulan bir fon. Bugün sadece kız öğrencilerle sınırlı kalmayıp başarılı erkek öğrencilere de burs verilirken, “Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu” bugüne kadar 100’den fazla öğrenciyi mezun etti.
Dünyanın içinde bulunduğu küresel salgın COVID-19 sürecinde öğrencilere verilen burslar kesilmeden devam etti ve eğitim desteği sağlandı.