"İŞ'TE FIRSAT TOPLANTILARI 61"
GENÇ GİRİŞİM VE YÖNETİŞİM DERNEĞİ 61. İŞ’TE FIRSAT TOPLANTILARI GİRİŞİM ‘23 ZİRVESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü Tamer Levent:
“Sanat resim heykel, tiyatro ve mimarlıktan ibaret değil”
GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu:
“GGYD, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine odaklanıyor”
4 Mayıs 2023 tarihinde Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) 61. İşte Fırsat Toplantıları, ATO Congresium’da düzenlenen Girişim’23 Zirvesi kapsamında gerçekleşti. Zirvede GGYD standı dernek üyeleri ve zirveye katılanlar tarafından yoğun ilgi gördü. GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, 61. İşte Fırsat Toplantısı’nda yaptığı açılış konuşmada, ülkelerin gelişen teknolojilere yatırım yaptığını ve en büyük hedefin geleceğin endüstrilerine hâkim olmak olduğunu söyledi. 61. İş’te Fırsat Toplantıları’nın konuğu ise Oyuncu, Yönetmen, Yazar, Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü, Sanata Evet Kampanyası Kurucusu Tamer Levent oldu. Tamer ise coğrafyanın kader olmadığını ve dünyada çok kıymetli işler yapan insanların Türkiye’den de yetiştiğini söyledi.
“Türkiye iş dünyasının çok iyi bir yansımasıyız”
Ankara ATO Congresium'da 4-5-6 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Girişim’23 Zirvesi kapsamında GGYD’nin markası tescilli İş’te Fırsat Toplantıları’nın 61’incisi gerçekleştirildi. GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu 61. İşte Fırsat Toplantıları'nın açılış konuşmasında, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin Türkiye iş dünyasının çok iyi bir yansıması olduğunu belirtti. Allıoğlu, GGYD’nin 1000'den fazla üyesi bulunduğunu veGGYD ailesinin her geçen gün büyüdüğünü vurguladı. Allıoğlu ayrıca, GGYD'nin kurumsal ve bireysel üyeleriyle Ankara'nın ve hatta Türkiye'nin en kapsamlı derneklerinden biri olduğunu, İzmir, Çorum, Bursa ve Konya gibi şehirlerde şube ve üyelerinin bulunduğunu ve yeni şubelerinin yolda olduğunu ifade etti.
“GGYD ile burada buluşmak tesadüf değil”
Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü Tamer Levent, 61. İşte Fırsat Toplantıları’nda “Kendimize yeni düşünceler ve keşifler ürettiğimiz zaman yaşam içinde yol almış oluruz” dedi. Bu yolun mağara devrinden başlayıp uzayda maden aramaya kadar uzandığına dikkat çeken Tamer, “Bu serüvenin insan özelliğinden yararlanan bir adı olmalı. Bu özellikleri kullanmanın sorumluluğunu taşıyan bir yaratık olduğumuzu fark etmeliyiz. Ben bu süreci Genç Girişim ve Yönetişim Derneği ile birleştiriyorum ve bu sanattır diyorum. Bugün burada GGYD ile buluşmak tesadüf değil. Bu sanatsal bir süreç. Çünkü sanat, resim, heykel, tiyatro, mimarlıktan ibaret değil. Sanat bitmiş bir ürün adı da değil. Bu ürün bir kalp nakli de olabilir. Bir inşaatın elektrik düzenini yapan da sanat yapıyor. Fikir de bir ürün çünkü bir üretim sürecinin sonunda oluşuyor. O sürecin farkında olduğunuz takdirde analiz yapıyor, senteze ulaşıyor ve fikir ortaya koyuyorsunuz ve o fikri uyguluyorsunuz. Dolayısıyla sanat kavramını milenyum çağında bu şekilde kullanmalıyız” diye konuştu.
GGYD’nin etkileşimli çalışan 12 topluluk ve 13 kurulu var
Türkiye'nin sürekli değişen ve gelişen bir ülke olduğunu belirten Allıoğlu, ülkemizin gelişmekte ve büyümekte olan bir girişimcilik ekosistemine sahip olduğunu vurguladı. GGYD olarak ülkemiz için üretim, inovasyon, bilim ve teknoloji odaklı bir yaklaşım benimsediklerini belirten Allıoğlu, dernekte girişimcilik ekosistemi ve düşüncesinin gelişmesi için ticari, sosyal ve kültürel projeler üreten 12 topluluk ve 13 kurum bulunduğunu söyledi. Allıoğlu, GGYD'nin amacının üyeleri arasındaki sosyal ve ticari etkileşimin gelişmesi olduğunu belirterek toplantılar, seminerler, B2B görüşmeleri ve iş dünyasının önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla yapılan ziyaretlerle bu ilişkilerin pekiştirildiğini ifade etti.
Yüzlerce gence eğitim bursu veriliyor
GGYD’nin hayata geçirdiği projelerden biri olan “Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu” hakkında da konuşan Allıoğlu, bu projeyle şehit çocuklarına karşılıksız eğitim bursu vererek başladıklarını ve bugün yüzlerce gence eğitim bursu verdiklerini söyledi. Allıoğlu, öğrencilerin staj ihtiyaçları, iş, istihdam olanakları konusunda yanlarında olduklarını belirterek, “Yaklaşık 6 yıl önce bir şehit çocuğuna eğitim desteği sağlanmasıyla başlayan bu projede bugün yüzlerce gence karşılıksız eğitim bursu veriyoruz. Öğrencilerimize sadece maddi destek sağlamıyoruz, onların staj ihtiyaçlarında, okul bittikten sonraki yaşantılarında hep yanlarında oluyoruz. Bu proje kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen 50 depremzede kız çocuğumuza eğitim bursu verdik. Bu zorlu süreçte önceliğimiz depremzede vatandaşlarımız oldu. Eğitim burslarının yanı sıra geçtiğimiz Ramazan ayında “Ramazan ayı paylaşmanın ayıdır” düşüncesi ile yola çıkarak toplam 1800 Ramazan yardım kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık” dedi.
Nilüferlere iletişim atölyesi
GGYD, Girişim’23 Zirvesi’nde “Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu” öğrencileri için bir iletişim atölyesi de düzenlendi. İzgören Akademi eğitmeni Acun Erkuloğlu atölyeyi şöyle değerlendirdi: “Gençler eğitim boyunca kendilerini geliştirmek için elinden geleni yaptı. Ben de ufuklarında pırıltı bırakmak için çabaladım. Çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Gençlerin özgüvenini arttırmak için yaptığımız çalışmaların faydasını zaman içinde fark edecekler.”
20 Sivil Toplum Kuruluşu girişimcilik meydanında çıkacak
GGYD Girişim ’23 Zirvesi’nde Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile ortak projesi “GGYD-Gelecek Gençler ile Gelecek” eğitim alanını oluşturdu. Üç gün boyunca açık olacak alanda Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’ndan faydalanan bursiyerler, Uğur Böcekleri ve Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı bursiyerlerine Telif Hakları Genel Müdürlüğü uzmanları eğitimler verecek. 6 Mayıs Cumartesi günü ise 13.00-15.30 saatleri arasında 20 sivil toplum kuruluşunun “Girişimcilik Meydanı” panelinde buluşacak. GGYD Dernek Genel Sekreteri Elif Ufluoğlu’nun moderatörlüğünü üsteleneceği ve GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu’nun da katılacağı panelde sivil toplum kuruluşlarının girişimcilik ekosistemine katkılarını ele alınacak