Etkinlikler

Antakya Medeniyetler Korosu Ankara’da dayanışma için sahne aldı

Antakya Medeniyetler Korosu Ankara’da dayanışma için sahne aldı

 GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu:

“Bu özel koro Hatay’ın kültürel zenginliğini

ve hoşgörüsünü dünyaya tanıtıyor”

 

22 Haziran 2023 tarihinde Antakya Medeniyetler Korosu Ankara’da dayanışma için konser verdi. Konser, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konser gelirlerinin tamamı, Şubat depremlerinde hayatını kaybeden koristlerin ailelerine bağışlanacak. Birlik, beraberliğin, dayanışmanın ve tek yürek olanın öneminin altını çizen GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu “Bugün, ülkemize, toplumumuza karşı sorumluluğumuzun bilinci ile bizler için anlamı büyük bir sosyal sorumluluk projemiz için bir aradayız. Ülke olarak zor günler geçirdik. Hepimizi yasa boğan depremlerde binlerce canımızı yitirdik. Kor düştü yüreklerimize, günlerce uyumadık. Yaşananların tarifi yok, acımız büyük. Biliyoruz ki bu acıyı biz kuşaklar boyunca içimizde taşıyacağız. Bizler yaralarımızı birlikte sardık, dayanışma ile iyileştik ve iyileşmeye devam ediyoruz. Bugün, sanatın iyileştirici gücü için bir dayanışma konseri için bir aradayız” ifadelerini kullandı.

 

“Gerçek bir müzik ve kültür şöleni”

Kadim kentimiz Hatay’ın tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında köprü kurmak amacıyla kurulan Antakya Medeniyetler Korosu’na verdikleri müzik şöleni için teşekkür eden GGYD Genel Başkanı Allıoğlu sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Kaybettiğimiz değerli koro üyelerine Allahtan rahmet, tüm yakınları için baş sağlığı ve sabır diliyorum. Şimdi Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevileri buluşturan, kadim kent Hatay’ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tüm dünyaya tanıtan bu özel koro, depremde yaşamını yitiren arkadaşları Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz’ın anısını müzikleriyle yaşatabilmeyi amaçlıyor.”

 

“Hatay kültürün ve sanatın kentidir”

Hatay’ın farklılıkların kardeşçe yaşadığı, belki de dünyada örneği olmayan bir barış kenti olduğunu vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Antakya-Hatay Türkiye için önemli bir ilimiz. 11 ilimizle beraber büyük bir felaket yaşadı. Hatay milli sınırların çizildiği, Lozan sınırlarının tamamlandığı bir il olmuştur. Hatay kültürün ve sanatın merkezidir. Hatay’da farklı ırklar, diller, dinler bir arada yaşar. İnşallah o günlerine yeniden kavuşacak” dedi.

 

“Hatay hepimizin şahsi meselesidir”

GGYD Yönetim Kurulu ve tüm üyelerine Antakya Medeniyetler Korosu’nu Ankara’da ağırladıkları için teşekkür erden Şef Yılmaz Özfırat da “Ankara’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz normalde 200 kişiyiz fakat depremde 7 üyemizi kaybettik. Bizim repertuvarımızda 60 şarkı var 14 farklı dilde şarkı söylüyoruz. Biz gerçekten şehrimizi seven insanlardık. Yaklaşık 400 bine yakın Hataylı maalesef il dışına çıktı. Hatay, sadece o mavi gözlünün değil hepimizin şahsi meselemizdir” şeklinde konuştu.

Aynı sahne birlikte şarkı söylediler

Antakya Medeniyetler Korosu’nun tüm duyguların bir arada yaşandığı konseri,

GGYD Yönetim Kurulu ve üyelilerinin sahneye çıkıp koristlerin arasında şarkı söylemesiyle sona erdi. Etkinlik toplum fotoğraf çekimi ile tamamlandı



Copyright  GGYD